Dress Red Day
Home  ›  Draag iets roods op Dress Red Day

Draag iets roods op Dress Red Day

Komende woensdag, 29 september (Wereld Hart Dag), is het Dress Red Day! De dag waarop de Hartstichting extra aandacht vraagt voor hart- en vaatziekten, wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Door op deze dag iets roods te dragen!

Dress Red Day

Een keer per jaar vraagt de Hartstichting aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Omdat hart- en vaatziektes over de hele wereld de nummer één doodsoorzaak is bij vrouwen! Hoog tijd om hier extra aandacht voor te vragen. Zodat meer vrouwen op tijd de juiste diagnose én behandeling krijgen.

De Hartstichting roept dan ook alle vrouwen in Nederland op om iets roods te dragen op Dress Red Day. Natuurlijk draag ik ook rood op die dag en ik laat jullie zien wat je allemaal kan doen om jouw betrokkenheid te tonen. Het alarmsignaal wordt groter wanneer meer vrouwen rood dragen op de Dress Red Day.

Hoe pak je het aan?

  • Draag bijvoorbeeld een leuk rode T-shirt, jurkje, broek, jas of rok op Dress Red Day.
  • Als je geen rode kleding hebt? Kun je er natuurlijk ook voor kiezen om mee te doen met accessoires, zoals rode sieraden, tas, lipstick, sjaal of schoenen. Alles kan en mag zolang het maar rood is.
  • Zet Dress Red Day in je agenda zodat je het niet snel kunt vergeten.
  • Praat er met elkaar over. Vertel andere vrouwen over de problematiek van hart- en vaatziekten zodat ook ze de signalen tijdig onderkennen. En zo nodig maatregelen nemen.
  • Laat jouw outfit zien op 29 september via Instagram, Facebook of Twitter met de # tag #dressredday of @hartstichting.
  • Je kunt bijvoorbeeld jouw profielfoto op Facebook aanpassen met de speciale Dress Red Day kader. Zo kun je aan je vrienden en familie op een leuke manier te laten zien dat je ook meedoet.
  • Dress Red Day heeft ook een Facebook pagina, je kunt hier op de vind ik leuk knop klikken. Hier kun je ook foto’s plaatsen van jezelf of jouw familie en vrienden in het rood. :).

Ik hoop dat er veel vrouwen dit jaar meedoen. Want ik vind het een goede actie van de Hartstichting! Voor meer info ga naar de website van de Hartstichting: Dress Red Day 2021.

Op Dress Red Day trek je iets roods aan. Bestel hier jouw rode sieraad! Trek de aandacht! Vindt je hart- en vaatziekten onderzoek bij vrouwen belangrijk? Laat het zien.

Deel dit op:

Sugheely Strijdhaftig
Over Sugheely Strijdhaftig

Hoi! Ik ben Sugheely Strijdhaftig. Ik ben gek op sieraden, eten, lezen en filmpjes maar mijn blog gaat voornamelijk over sieraden tips en webshop nieuwtjes. Ik geloof dat je met kleurrijke sieraden elke vrouw laat stralen. Glimlachen is echt goed voor je ziel.