Welke Ketting lengtes zijn er?
Home  ›  Welke ketting lengtes zijn er?

Welke ketting lengtes zijn er?

Het begint vaak met de juiste lengte kiezen. Heb je dat ook dat je binnenkort naar dat leuke feest of die belangrijke receptie gaat en niet weet welke ketting bij je past of dat je gewoon zomaar een mooie ketting wilt dragen en je weet niet welke ketting het wordt? Er zijn verschillende soorten kettingen, maar welke lengtes zijn er allemaal? Allereerst is het goed om te weten dat er standaardlengtes zijn voor kettingen. Elke lengte heeft een bepaalde naam.

Collier of choker

De collier ook wel choker genoemd is de kortste van alle ketting lengtes. Met een lengte van 30 tot 41 cm. Deze kettinkje zit (strak) om je nek.

Prinsessenmodel

Ideaal voor een hanger is de prinses ketting. De prinses halsketting is wat langer van lengte. Deze heeft een lengte vanaf 43 tot 48 cm. Het hoort tussen je sleutelbenen te vallen.

Matinee

De meest voorkomende lengte is de ‘matinee’ ketting. Het heeft een lengte van 51 tot 61 cm. Deze halsketting valt op de borst. Dit is de gemiddelde lengte voor kettingen voor vrouwen en past bij verschillende gelegenheden.

Opera

De een na langste kettingen met een lengte van 71 tot 86 cm worden ook wel de opera lengte genoemd. Deze halssnoer is lang genoeg. Draag het ook dubbel omgeslagen.

Lange kettingen

Alle halskettingen die langer zijn dan 90 cm vallen onder de lange kettingen. Deze kettingen zijn lang en vinden sommigen dramatisch. Je kunt het door zijn lengte als een lange halsketting of als 2 (of zelf 3) lange kettingen dragen. Als het langer is dan 160 cm zit er meestal geen slotje aan.

Welke ketting je ook kiest, het begint vaak met de lengtes. Er is altijd wel een ketting, die bij jouw perfecte outfit past! Lees ook mijn komende blog ‘Zo kies je de juiste halslijn en ketting‘. Maar voor nu heb plezier met je mooie ketting bij het feest, receptie of welke gelegenheid je binnenkort naar toegaat.

Deel dit op:

Sugheely Strijdhaftig
Over Sugheely Strijdhaftig

Hoi! Ik ben Sugheely Strijdhaftig. Ik ben gek op sieraden, eten, lezen en filmpjes maar mijn blog gaat voornamelijk over sieraden tips en webshop nieuwtjes. Ik geloof dat je met kleurrijke sieraden elke vrouw laat stralen. Glimlachen is echt goed voor je ziel.